Toimintaa

Jokipii – Ahonkylän alueella toimii useita yhdistyksiä, jotka järjestävät toimintaa ja tapahtumia kaikenikäisille kyläläisille. Lisää eri yhdistyksistä voi lukea täältä. Nämä yhdistykset toimivat sekä yhdessä että yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa kylämme kehittämiseksi ja jotta se pysyisi vireänä ja viihtyisänä asuinpaikkana.

Toimintaryhmät

Viikottain Nuorisoseurantalolla kokoontuu Näytelmäkerho ja perhekerho. Myös Juttusuutarit kokoontuvat seurantalolla kuukausittain. Kaikkiin ryhmiin uudet harrastajat ovat ehdottamasti tervetulleita! 

 

Juttusuutarit

joka kuun ensimmäinen torstai, klo 14-16
Lisätietoja:
Mikko-Matti Rinta-Harri, puh. 0400 237 067
Lauri Niemistö, puh. 040 751 0994

torstaisin, klo 18:30-19:30
Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja
Niko Luokkakallio, puh. 0400 180 136

Perhekerho

maanantaisin, klo 17:30-19:30
Lisätietoja:
Marika Köykkä, puh. 050 577 6400
Katja Luokkakallio, puh. 040 779 1259

Oma toimintaryhmä kylälle?

Ilmoita siitä meille niin katsotaan olisiko sen toteuttaminen mahdollista. 

Ilmoita myös jo kylällä toimivat toimintaryhmät yllä olevaan listaan osoitteeseen jokipiinnuorisoseura@gmail.com

Nuorisoseurantalo Alanen

Seurantalolla on hyvät harrastustilat monenlaiseen toimintaan. Talolla järjestetään tapahtumia, kerhoja ja tapaamisia. Lisätietoa kylän tapahtumista facebook sivuilla ja ajankohtaista osiossa! Nuorisoseurantalon vuokraukseen voit tutustua vuokraus -osioissa.

Kuvassa on Jokipiin Nuorisoseurantalo Alanen

Kyläpuisto

Kyläpuisto sijaitsee aivan kylän keskustassa osoitteessa Jokipiintie 145.
Puistosta löytyy jalkapallokenttä, köysirata, frisbeegolf-rata, katos eväiden syömiseen sekä nuotiopaikka makkaranpaistoon. Talvisin puistossa pääsee luistemaan ja laskemaan pulkkamäkeen, lisäksi puiston ympäri kiertää lapsille sopiva hiihtolatu.

Liikuntareitit

Kylän harrastusmahdollisuuksia täydentävät kylää ympäröivät helpot pyöräily- sekä kävelyreitit sekä talvisin läheistöllä sijaistevat latureitit.

Ponsikylän kota ja hiihtoladut

Pienen matkan päässä kylän keskustasta sijaitsee hyvin varusteltu Ponsikylän kota, joka on kaikkien vapaassa käytössä. Kota sijaitsee osoitteessa Suupohjantie 476. Talvisin hoidettuja latuja pitkin voi hiihtää aina Jalasjärven toiseen päähän saakka. Jalasjärven alueen latukartan voit ladata täältä.

Pyöräily

Kylältä löytyy paljon hyviä pyöräilyreittejä. Jalasjärven alueen pyöräilykartan voit ladata täältä.

Kesäisin kylällä järjestetään erilaisia yhteisiä pyöräilylenkkejä tiedotamme niistä Facebookissaajankohtaista -osiossa ja kenkäpuhelimessa. Tervetuloa mukaan!

Luistelu

Metsolan koululta löytyy talvisin myös valaistu luistelukenttä ja jääkiekkokaukalo. 

Kentän valot saa päälle koulun valtatie 3:n puoleisessa seinässä olevasta katkaisijasta.

Kuvassa on ponsikylän kota ja ladut
Kuvassa on Jokipiiläisiä pyöräretkellä

Tapahtumat

Kylän yhdistykset järjestävät kylällä vuosittain erilaisia tapahtumia. Niitä ovat muun muassa Jokipiin maalaismarkkinat, Jokipiin Sauna Open, Jokipiin elävä joulukalenteri ja retki umpimähkään. Tulevista tapahtumista löydät aina tietoa Ajankohtaista-osiosta, Facebookista sekä Instagramista.

Jos sinulla on jokin hyvä tapahtumaidea kylällemme, niin ilmoita siitä kyläyhdistyksen ja nuorisoseuran johtokunnalle. Yhteystiedot löydät yhteystiedot -sivulta. Pyrimme toteuttamaan kyläläisten villeimmätkin ideat!

Niemistön kotimuseo

Erkin ja Laurin museotalli on avoinna sopimuksen mukaan

Yhteystiedot:
Lauri Niemistö, puh. 040 751 0994
Ponsikyläntie 220
61280 Jokipii

Vieritä ylös